Utbildningswebben

Vad innebär en distansutbildning?

Med Diploma distansutbildning får du verktyg och metoder för att klara dina studier på ett sätt som är mer anpassat för vår tidsanda än de mer traditionella utbildningarna. Med över 300 utbildningar inom 30 branscher har de något som passar alla.

På Diploma är lärandet något som ska vara lättillgängligt. Fokus på distansutbildning för verksamheter är därför viktigt. Hos dem kan du studera var som helst, det enda du behöver är en mobil, dator eller surfplatta. Säg hejdå till långa, utdragna seminarier och föreläsningar som i grunden inte är så effektiva som man kanske tror. Studier visar att det finns ett tak för hur mycket våra hjärnor kan hålla i luften samtidigt och hur mycket ny information vi kan ta in. I dagens uppkopplade samhälle finns tanken om att utbildningen ska vara anpassad därefter. Oavsett om du vill plugga på tåget, på lunchen eller när barnen gått och lagt sig ska den möjligheten finnas. Diploma ger dig den möjligheten.

Blended learning vid distansutbildning

I de flesta utbildningar sker merparten av utbildningen i föreläsningssalar och teoretiskt lärande. Hos detta företag är det nu tvärtom. 70 procent av tiden kommer du att befinna dig på en arbetsplats som är inom det yrket du ska arbeta på. Learing by doing. 20 procent av tiden består av feedback och utvärdering från dina närmaste kollegor och handledare som ser dig på arbetsplatsen och kan hjälpa till med korrigeringar. De övriga tio procenten är de där du inhämtar kunskap via läsande och att vara med din lärare. Företaget ser inte lärare och teori som något negativt i en utbildning. Men vill att tiden som spenderas där ska vara effektiv.

Konceptet blended learning innebär att man låter traditionella utbildningsmetoder möta de digitala. De har tagit de flesta av de allra vanligaste och populäraste utbildningarna i Sverige och gjort dem tillgängliga online. Inom ekonomi, juridik, vård och omsorg, hälsa, kommunikation, projekt, försäljning, hållbarhet, hälsa, inköp och massor av annat. Hela företagets katalog hittar du på deras hemsida. Som företag kan du också kontakta oss och så bygger bolaget en intern portal åt er där ni kan lägga upp era egna internutbildningar om just ert företag som ni vill att både er befintliga personal men också kommande personal ska kunna ta del av.

Jan-Ove Löfgren
Senaste inläggen av Jan-Ove Löfgren (se alla)