Utbildningswebben

Olika alternativ vid läxhjälp i Stockholm

Genom att hyra in läxhjälp kan barnen få det stöd som de behöver i läxläsningen. Vilka alternativ finns för dig som önskar boka läxhjälp i Stockholm?

Läxhjälp i hemmet

Det är denna service som de flesta förknippar med läxhjälp. En duktig lärare kommer hem till eleven och sitter där tillsammans för att gå igenom uppgifterna. Ett alternativ är att läraren och eleven träffas på ett café, bibliotek eller annat ställe. Detta sker då på kundens begäran. I grundutförande så sker utbildningen i hemmet.

 • Abonnemang
  En del företag erbjuder enbart abonnemang vilket innebär att kunden har 1 – 2 gånger per vecka och detta löpande till någon part säger upp abonnemanget. Här kan det finnas uppsägningstid.
 • Klippkort
  Med klippkort köps exempelvis 10 gånger och dessa kan bokas löpande efter behov. Fördelen med klippkort är att det kan delas med vänner eller syskon. Det kan däremot vara något dyrare än abonnemang.
 • Vid enstaka tillfällen
  Tredje alternativet är att ringa och boka läxhjälp enbart vid enstaka tillfällen. Kan vara bra för att ”boosta” inför ett prov. Men för långvarigt resultat är löpande hjälp bättre.

Läxhjälp online

I vissa fall är läxhjälp online det bästa alternativet. Fördelen är att eleven kan vara var som helst och ändå få hjälp. Dessutom är läxhjälp online betydligt billigare. Detta utifrån att läraren inte behöver lägga ner tid på transport. Ett företag som är stor på läxhjälp i Stockholm anger att lärare på plats kostar 460 kr och läxhjälp online 370 kr. Det är ca 20 % billigare.

Vilka erbjuder läxhjälp i Stockholm?

Om du vill boka läxhjälp i Stockholm finns primärt två alternativ – läxhjälpsföretag eller privat?
Vilka olika fördelar och nackdelar finns mellan de två alternativen?

Läxhjälpsföretag

 • Alltid seriöst
 • Ordning och reda på skatter och löner
 • Krav på lärarnas kompetens
 • Löpande kontroll på resultaten

Privat

 • Billigare
 • Eleven känner redan läraren (om det är en vän)
 • Lättare att förhandla fram speciallösningar

Två av de största fördelarna med att boka läxhjälp i Stockholm av ett läxhjälpsföretag är kvalitén och allt blir korrekt. Vid betalning till en privatperson får maximalt 1000 kr ges per år – sen behöver summan anges i deklaration och eventuellt skatter betalas.

Dessutom har de kontroller på att personerna inte finns med i polisens belastningsregister, har passande utbildning och håller den kvalité som utlovas.

Iris Ek
Senaste inläggen av Iris Ek (se alla)